Ad

凡經以上廣告連結購買任何 Mac 主機,憑單到 Mactivity 可免費獲贈《打開 Mac 新世界》工具書一本及九折購買 AppleCare 一份。

2010/03/02

在 27" iMac 上將 Safari 放到最大


今天幫客人安裝一部 27" iMac 時忽然記起,兩年前曾答應過大家,有機會的話,會在 Mactivity 放置一部 30" Apple Cinema Display,然後試試將 Safari 放到最大,看看效果會如何。

剛巧 30" Apple Cinema Display 跟 iMac 27" 的橫向解像度都是 2560,所以就把這個畫面記錄下來了。

仍然是那一句,現在大家明白了為甚麼沒有「放到最大」這功能嗎?

4 則留言:

COOJ 說...

but many people like viewing webpage like this, i dun know why....

小勞特立 說...

我都係其中一個鍾意放到最大嘅人,不過我只係用返13寸MB

同埋而家唔少website都會幫你用盡哂個wide screen,例如Mobile01咁,可以設定到有幾多位用幾多位

革新 說...

Firefox 可以放大,
基本上 Firefox 可以完全代替 Safari

放最大可以睇多D,又可以集中視覺冇其他folder/backgound 影響視線

小勞特立 說...

我鍾意Safari啲widget嘅look & feel比較貼近Mac OS X嘅樣 :P

另外Safari Glims可以幫大家用Short key將Safari放到最大